Higiéniai, tisztateres és penészgátló bevonatok

A speciálisan kifejlesztett, penész- és baktériumgátló Sikagard-403 W (STERIDEX), higiéniai vastag bevonat kivíló védelmet nyújt a mikroorganizmusok elterjedésével szemben. A terméket világszerte ezért alkalmazzák a fokozott higiéniai követelményű korházi, valamint a legkisebb csíraszámot biztosítandó, tisztateres gyógyszergyári helyiségek, élelmiszeripari gyártó, palackozó, nedves technológiájú üzemrészek penészedésre hajlamos felületeinek, konyháknak fal- és mennyezetbevonataként. Az anyagban lévő aktív részecskék - amelyek a felületből, a bevonat egész élettartama alatt nem oldódnak ki, így kifelé nem toxikusak és tartós védelmet biztosítanak a baktériumok, csírák és penészgombák ellen.

A vizes bázisú, szinte minden anyagú falfelületre felhordható Sikagard-403 W (STERIDEX), csatlakozás- és fugamentes, széles hőmérsékleti tartományban alkalmazható (-50 - + 80 o C), tartósan rugalmas, repedésáthidaló, páraáteresztő vastag bevonatot ad, amely kiváló vegyszerállósága, fertőtleníthető, akár súrolószerekkel, vagy nagynyomású vízsugárral is tisztítható.

A Sikagard-675 W GB Elastocolor (Monolastex 2000) vizes bázisú, tartósan rugalmas, kiváló páraáteresztő-képességű, dekoratív vastag bevonat hatásosan gátolja a penészgombák terjedését. Az egészségügyi intézményekben, illetve a gyógyszeripar területén, elsősorban az alacsonyabb higiéniai követelményű vagy alacsonyabb tisztasagi fokozatú helyiségekben és ahol a STERIDEX baktériumgátló tulajdonságára nincs szükség, és az élelmiszeriparban a penészedésre hajlamos, rendszeres tisztítást igénylő fal, illetve mennyezetfelületeken alkalmazzák.